Havaintovihko-albumi valmistuu kesällä 2020!

Videolla kuuluva ääniraita sisältää näytteitä Havaintovihko-albumista, joka julkaistaan kesällä 2020. Ääninäytteet ovat raakamiksattuja versioita, eivätkä siis lopullista levyllä julkaistavaa materiaalia.

Havaintovihko-levy valmistuu!

Havaintovihko-levy on viittä vailla valmis ja odottaa painokoneiden laulua! Kiitokset kaikille mesenaateille – vastikkeenne toimitetaan kesän aikana! 

 

Jimmy Träskelinin uusi albumi pureutuu ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen lintuharrastuksen näkökulmasta. Havaintovihkon sivuilla laulaja nöyrtyy tarkastelemaan ympäröivää luontoa yhteenkuuluvuutta janoten, mutta ulkopuoliseksi tarkkailijaksi tuomittuna. Perinteiset laulujen aiheet, ihmiselämän ylä- ja alamäet, asettuvat perspektiiviin kun pitää aistinsa auki luonnon keskellä. Punavarpusen on helppo sanoa “pleased to meet you”, ja lehtopöllön huudahdus pysäyttää hetkeksi ajan kulun. Siinä välissä sepelkyyhkyn jankkaava huhuilu horjuttaa laulajan uskoa luontoon.

Havaintovihko-levyni laulut ovat syntyneet muutaman viime vuoden sisällä, ja niitä on esitetty harvakseltaan intiimeinä sooloesityksinä kitaran ja huuliharpun säestyksellä. Levyllä osa kappaleista säilyttää riisutun luonteensa, mutta soitantoon yhtyy myös kansanmusiikkimaailmasta tutuksi tulleita valovoimaisia muusikoita, kuten Antti Järvelä (bassot, mandoliini, kitara), Lassi Logrén (viulu) sekä Minna Koskenlahti (perkussiot). Oman osansa levyn äänimaailmasta muodostavat myös vuosien varrella tekemäni lintuäänitteet.

Albumin kappaleet käsittelevät monialaisesti ihmisen ja luonnon kohtaamista sekä erityisesti lintujen merkitystä ihmiselle. Eläinkunnan näkyvimpänä ja kuuluvimpana ryhmänä linnut ovat osa ympäristöämme, elämäämme ja vuodenkiertoamme, vaikka niiden maailmaa ei erityisen intohimoisesti seuraisikaan. Laulujeni tekstit kuvaavat luontosuhdettamme lintuperspektiivistä ja tarkastelevat ihmisyyden perustuntoja vuorovaikutuksessa siivekkäiden ystäviemme kanssa. Toisinaan paneudutaan myös aktiivisen luontoharrastajan elämään, retkien kommelluksiin ja harrastuksen lieveilmiöihin.


Jälleen lupauksen kuulin, jonka unohdetun luulin kai talven harmauteen.

Tarkkaan mieleeni sen painan ja äänen siltä lainaan, kun uuden laulun teen.

Havaintovihko-levy julkaistaan ainakin CD:nä ja vinyylinä. Lisäksi julkaistaan n. 50-sivuinen Havaintovihko-kirjanen joka sisältää laulujen sanat, niiden taustoihin liittyviä kirjoitelmiani sekä ottamiani luontokuvia. Kirjasen mukana on myös digilatauslinkki levyn kappaleisiin.